Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Επιστολή της "Πρωτοβουλίας" στο ΓΒΕ του ΣΥΕΤΕ

Συνεχίζοντας να παρεμβαίνουμε στο πλαίσιο θέσεων και αγωνιστικού σχεδιασμού, που ως "Πρωτοβουλία" καταθέσαμε στο ΔΣ ΣΥΕΤΕ και δημοσιοποιήσαμε με την ανακοίνωση #16, και σε μια προσπάθεια οι αγωνιστικές δράσεις για το θέμα του ΛΕΠΕΤΕ να πάρουν ευρύτερο και μαζικότερο χαρακτήρα, αποστείλαμε την Τρίτη 10/10 στο Γραφείο Βόρειας Ελλάδας του ΣΥΕΤΕ την παρακάτω επιστολή-πρόταση:

Προς ΣΥΕΤΕ- Γραφείο Βόρειας Ελλάδας
Πρόταση για αγωνιστική απεργιακή συγκέντρωση και συνέλευση στη Θεσσαλονίκη


Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Με νέα επιστολή της, η Διοίκηση της ΕΤΕ επιμένει στον «ξαφνικό θάνατο» της Επικούρησης, ενώ δε λέει κουβέντα για το μέλλον του ΤΥΠΕΤ. Με την προκλητική αυτή πράξη «γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της» την μαζική απεργιακή κινητοποίηση της 21ης Σεπτέμβρη, αλλά και τις ζωές χιλιάδων εργαζομένων και συνταξιούχων και αποφασίζει να κλιμακώσει την επίθεση ενάντια στα ασφαλιστικά και μισθολογικά μας δικαιώματα.

Η απάντησή μας πρέπει να είναι αντίστοιχης κλίμακας με την επίθεση που δεχόμαστε. Πρώτο και απαραίτητο βήμα είναι η μαζική μας συμμετοχή στην απεργία της Παρασκευής 13/10. Η πρόσφατη ιστορία, όμως, έχει αποδείξει ότι σκόρπιες 24ωρες απεργίες δεν αρκούν για να αναχαιτίσουν τα σχέδια των οικονομικών και πολιτικών ελίτ. Απαιτείται ολοκληρωμένο σχέδιο και κλιμάκωση του αγώνα, που να εμπλέκει αποφασιστικά τη “βάση” των συναδέλφων. Με βάση αυτό το σκεπτικό προτείνουμε, πέρα από την κινητοποίηση της Αθήνας, να οργανώσουμε την αγωνιστική μας παρουσία και στη Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα:

  1. Απεργιακή συγκέντρωση την Παρασκευή 13/10 το πρωί έξω από το κτίριο της Δι. Δι. Δ στην Πλουτάρχου.
  2. Ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή σε όλους τους εργαζόμενους της ΕΤΕ, αλλά και σε συνταξιούχους και εργαζόμενους στο ΤΥΠΕΤ.
  3. Το απόγευμα της Παρασκευής να διοργανωθεί συνέλευση (γραφεία ΣΥΕΤΕ ή σε χώρο της ΟΤΟΕ ή στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης) με κάλεσμα για συμμετοχή σε όποιον συνάδελφο ή συναδέλφισσα το επιθυμεί, προκειμένου να συζητήσουμε τα επόμενα βήματα του αγώνα μας, καθώς και τη θέση μας σχετικά με το μέλλον του ΛΕΠΕΤΕ και του ΤΥΠΕΤ.

Θεσσαλονίκη, Τρίτη 10/10/2017

Πρωτοβουλία
Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση στην ΕΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου