Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Μια απάντηση με... προοπτική

Όσο σιμώνουν οι εκλογές του ΣΥΕΤΕ (άνοιξη 2018), τόσο θα πολλαπλασιάζονται τα γεγονότα που πιστοποιούν ότι βρισκόμαστε και επίσημα σε προεκλογική περίοδο. Κι ας είναι οι στιγμές κρίσιμες, κι ας απαιτούν στοιχειώδη σοβαρότητα. Κι αυτό αφορά όλους, "μεγάλους" και "μικρούς".
Δηλώνουμε εξαρχής, ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τους θιασώτες ξεπερασμένων συνταγών, που επιχειρούν να δημιουργήσουν κάλπικες εντυπώσεις με προφανώς ψευδείς ισχυρισμούς. Η απαράδεκτη καταγγελία της “Πρότασης Προοπτικής” στηρίζεται σε εξόφθαλμα ψέμματα για να επιτεθεί στην “Πρωτοβουλία”, επιχειρώντας να μας τσουβαλιάσει με τις παρατάξεις της πλειοψηφίας του ΣΥΕΤΕ, σε ένα ακατανόητο παραλήρημα χωρίς προηγούμενο. Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας, εξάλλου, υπάρχουν και τα ηχογραφημένα πρακτικά των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.
Στην εν λόγω συνεδρίαση της 22/9, τα 2 μέλη του Δ.Σ. που εκπροσωπούν την "Πρωτοβουλία" υποστήριξαν τις προτάσεις μας για τη συνέχιση του αγώνα και τη θέση μας για το ΛΕΠΕΤΕ, με τρόπο συνολικό, συνεκτικό και τεκμηριωμένο. Η ψηφοφορία που έγινε, αφορούσε αποκλειστικά τη νομική τακτική του ΣΥΕΤΕ, με την οποία συμφωνήσαμε μετά τις απαραίτητες διευκρινήσεις. Δηλώνοντας, επιπλέον, εντός πρακτικών, ότι το συνολικό πλαίσιο που εκφράζει την "Πρωτοβουλία" είναι το σχέδιο που καταθέσαμε.
Επιλέγουμε να κοιτάξουμε μπροστά και όχι στον κατήφορο. Για την "Πρωτοβουλία", η συνδικαλιστική αντιπαράθεση γίνεται με θέσεις, επεξεργασίες και ιδεολογική συγκρότηση. Οι χωρίς περιεχόμενο λογομαχίες, η πολιτική χωρίς αρχές και η συκοφαντία (του στυλ "πες-πες, κάτι θα μείνει") δεν έχουν καμία σχέση με τις παραδόσεις της Αριστεράς και του αγωνιστικού, συνδικαλιστικού κινήματος. Αντί να συσπειρώνει, απογοητεύει και άλλο τον κόσμο. Την ώρα, μάλιστα, που για να αντιμετωπιστούν οι συνεχείς επιθέσεις που δεχόμαστε, αλλά και τα κακώς κείμενα του συνδικαλιστικού κινήματος, τα οποία και θίγουμε με παρρησία, απαιτείται η μεγαλύτερη και ειλικρινέστερη δυνατή συνάντηση αγωνιστικών συνδικαλιστικών δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου