Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Ανακοίνωση #7/17: Πανελλαδική Απεργία στην ΕΤΕ - Παρασκευή 7 Απρίλη

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή
Προτείνουμε ένα σχέδιο καλά οργανωμένων και κλιμακούμενων κινητοποιήσεων

Την Παρασκευή 7 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί απεργία στην ΕΤΕ ενάντια στην συστηματική παραβίαση του κανονισμού εργασίας από τη Διοίκηση της Τράπεζας, μέσω της τοποθέτησης χρυσοπληρωμένων ειδικών συμβούλων σε νευραλγικές θέσεις. Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία από το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ.

Από τη μία οι Τραπεζίτες, υλοποιώντας το πλάνο αναδιάρθρωσης, προχωρούν σε μαζικές μειώσεις προσωπικού και δικαιωμάτων. Από την άλλη, την ίδια στιγμή, συνεχίζουν τις προσλήψεις «αλεξιπτωτιστών» με παχυλούς μισθούς, μέσω «φωτογραφικών» διαδικασιών, προσβάλλοντας ευθέως πολύ έμπειρους και εκπαιδευμένους συναδέλφους/ισσες . Χαρακτηριστική περίπτωση η τοποθέτηση του ειδικού συνεργάτη στις ΜΕΠΕΔ της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, οι κινήσεις αυτές αποτελούν τεράστια πρόκληση απέναντι στην κοινωνία που έχει «ματώσει» για να διατηρηθεί στη ζωή το Τραπεζικό Σύστημα.

Φτάνει πια- Να σταματήσει τώρα το ξήλωμα του κανονισμού εργασίας- Να σταματήσουν οι τοποθετήσεις Ειδικών Συνεργατών!!
Ως «Πρωτοβουλία» καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην Απεργία της Παρασκευής 7 Απριλίου και σε αποκλεισμό χώρων στους οποίους έχουν τοποθετηθεί ειδικοί συνεργάτες.

Η επιτυχία της Απεργίας θα στείλει ένα σημαντικό μήνυμα στη Διοίκηση. Ως «Πρωτοβουλία», όμως, θεωρούμε ότι οι απεργίες, για να έχουν πραγματικό αποτέλεσμα, πρέπει να εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο καλά οργανωμένων κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων. Ένα τέτοιο σχέδιο θα μπορούσε να περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα, μετά την Απεργία της Παρασκευής:

  1. Γενικές Συνελεύσεις και συντονισμένη δράση τόσο στα Κέντρα της Θεσσαλονίκης, όσο και στις Δ/νσεις που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα.
  2. Εκστρατεία του ΣΥΕΤΕ με στόχο τη δημιουργία αγωνιστικού κλίματος. Περιοδεία στους χώρους εργασίας, κινητοποίηση έξω από το κτίριο της Διοίκησης της ΕΤΕ, συνέντευξη τύπου με στόχο την δημοσίευση των προκλητικών προνομιών και της ανεξέλεγκτης δράσης των Τραπεζιτών, κτλ. 
  3. Στη συνέχεια και σε περίπτωση που συνεχίζει να μην υποχωρεί η Διοίκηση, προκήρυξη σε εύλογο χρονικό διάστημα νέας πανελλαδικής απεργίας στην ΕΤΕ με αίτημα την απομάκρυνση του Ειδικού Συνεργάτη από τις ΜΕΠΕΔ της Θεσσαλονίκης, αλλά και όσων έχουν τοποθετηθεί με αντίστοιχο τρόπο.
Για την "Π" δεν είναι μονοσήμαντο το ζήτημα. Υπάρχει η ευκαιρία με την απεργία, αλλά και το σχέδιο κλιμάκωσης που προτείνουμε, να κινητοποιηθούν οι εργαζόμενοι στην ΕΤΕ τόσο ενάντια στο ξεπούλημα της Εθνικής Ασφαλιστικής, όσο και στον κυκεώνα νέων μέτρων που φαίνεται να φέρνει το πιθανό κλείσιμο της αξιολόγησης, τόσο στο φορολογικό, το ασφαλιστικό, όσο και τα εργασιακά.
Αντίστοιχη πρόταση καταθέσαμε και στο ΔΣ του ΣΥΕΤΕ, η οποία ωστόσο δεν ενσωματώθηκε στην τελική απόφαση του οργάνου. Η απουσία ενός τέτοιου σχεδίου και η μη ανάδειξη και άλλων ζητημάτων (πχ ελαστικές μορφές εργασίας, πώληση Εθνικής Ασφαλιστικής) θεωρούμε ότι στερεί δυναμική από την απεργιακή μάχη και για αυτόν το λόγο επιμένουμε στην πρότασή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου