Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Το έντυπο της "Πρωτοβουλίας" για τις Εκλογές ΤΥΠΕΤ

Κόντρα στις πολιτικές μηδενισμού της υγείας ως δημόσιο αγαθό
Για την αυτονομία και αυτοδιαχείριση του ΤΥΠΕΤ
διεκδικώντας τη βιωσιμότητά του με αποκατάσταση των απωλειών

Οι εκλογές του ΤΥΠΕΤ διεξάγονται σε μία περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη, όπου πέρα από τη συνεχιζόμενη επίθεση στις δυνάμεις της εργασίας, το γενικότερο περιβάλλον μόνο ευνοϊκό δεν είναι για τη σταθερότητα και τη βιωσιμότητα ενός αυτοδιαχειριζόμενου φορέα υγείας, όπως είναι το Ταμείο μας. Η Κυβέρνηση και οι Δανειστές ενορχηστρώνουν νέα επίθεση στις εργατικές κατακτήσεις, την κοινωνική ασφάλιση και την Δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ταυτόχρονα, η τεράστια μείωση των κύριων συντάξεων κατά την 7ετία των Μνημονίων, με το ενδεχόμενο για τις επικουρικές να μένει ακόμη ανοιχτό, αποστερεί από το Ταμείο τεράστιο όγκο εισφορών από τους/τις συνταξιούχους ασφαλισμένους/-ες.

Το καίριο ερώτημα τίθεται από όλες τις πλευρές:
Είναι διασφαλισμένη η βιωσιμότητα και η αυτόνομη πορεία του ΤΥΠΕΤ τα επόμενα χρόνια, μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχτηκε από κυβερνήσεις, διοικήσεις της ΕΤΕ, αλλά και την ελλειμματική διαχείριση των δικών του διοικήσεων με ευθύνη των πλειοψηφιών στο Δ.Σ.; Κι αν όχι, τι μέτρα και τι αγώνες απαιτούνται για τη διασφάλιση του κατακτημένου δικαιώματός μας για την πλήρη ασφαλιστική κάλυψη Υγείας μέσω του ΤΥΠΕΤ;

Διατηρώντας ως βάση του σκεπτικού μας την ανάγκη να υπάρξει και στο νέο Δ.Σ. του Ταμείου μια αγωνιστική έκφραση, η “Πρωτοβουλία” θα εκφραστεί στις επερχόμενες αρχαιρεσίες με τις εξής υποψηφιότητες:

Στέλλα Μυτίνη
Διαμερίσματα Γ’

(Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική-Κιλκίς)

Βασίλης Καζιάνης
Διαμέρισμα Δ’

(Ήπειρος-Νησιά Ιονίου-Αιτωλοακαρνανία)

Χρήστος Πέττας
Διαμέρισμα ΣΤ’

(Πελοπόννησος)

Έλενα-Νικόλ Τούσσα και
Γιώργος Σταυρουλάκης
Διαμέρισμα Ζ’

(Κρήτη-Νησιά Αιγαίου)

Μάκης Καβούκας
Διαμέρισμα Η’

(Δυτική Μακεδονία-Πέλλα-Πιερία-Ημαθία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου