Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017

Ανακοίνωση #19: Ώρα μηδέν για την Επικούρηση

Απαιτείται άμεση κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων

Στις 21 Σεπτέμβρη και τις 13 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκαν πανελλαδικές απεργίες και συγκεντρώσεις έξω από το κεντρικό κατάστημα στην Αθήνα με σημαντικό αριθμό εργαζομένων και συνταξιούχων. Επιπλέον, οι απεργίες στους Νομούς Λάρισας και Αχαΐας, στις 18 και 20 Οκτώβρη, είχαν αρκετά μαζική συμμετοχή.

Παρόλα αυτά, η Διοίκηση της ΕΤΕ επιμένει στην απόφασή της να “ξεμπερδεύει” με την επικούρηση, βγάζοντας την πρίζα από τον ΛΕΠΕΤΕ με την άρνησή της να καταβάλει το απαιτούμενο ποσό για την πληρωμή των συντάξεων Νοεμβρίου. Ταυτόχρονα δεν λέει κουβέντα για το τι “μέλλει γενέσθαι” με το ΤΥΠΕΤ. Στο πλευρό του Φραγκιαδάκη βρίσκεται η Κυβέρνηση, η όποια σφυρίζει αδιάφορα, χαρακτηρίζοντας το ζήτημα διμερές, την ώρα που και οι “θεσμοί” πιέζουν προς την ίδια κατεύθυνση. Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες φημολογείται ότι ο “ξαφνικός θάνατος” της επικούρησης θα ενταχθεί στα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης.

Ως απάντηση, ο ΣΥΕΤΕ (μαζί με άλλους Συλλόγους) προχωρά σε κατάθεση αγωγής ασφαλιστικών μέτρων έναντι της Τράπεζας, με την αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής να συζητείται τη Δευτέρα 30 Οκτώβρη. Όπως έχουμε εξηγήσει, ως “Πρωτοβουλία”, οι νομικές ενέργειες αποτελούν ένα μόνο σκέλος του αγώνα, όχι το κυρίαρχο. Αυτό που, επειγόντως, χρειαζόμαστε είναι ένα καλά οργανωμένο σχέδιο μάχης με διάρκεια και αποφασιστικότητα.

Η επίθεση εναντίον μας είναι πολύ μεγάλη και ολομέτωπη. Παρόλα αυτά, οι πλειοψηφούσες παρατάξεις, ΔΗΣΥΕ, ΔΑΚΕ και ΔΑΣ, κινούνται σε ρηχά νερά, χωρίς συνεκτικό πλαίσιο θέσεων και δράσης (διαβάστε στην Ανακοίνωση 18 αναλυτικά τις συγκεκριμένες προτάσεις που καταθέτει η “Πρωτοβουλία”, καθώς και την κριτική που ασκεί στην ηγεσία του Συλλόγου).

Ήρθε η ώρα να κλιμακώσουμε τον αγώνα και να δείξουμε τη δύναμή μας!   

Ως “Πρωτοβουλία” θεωρούμε ότι ο ΣΥΕΤΕ πρέπει άμεσα να προχωρήσει στο κάλεσμα μιας καλά οργανωμένης, χωρίς παρουσία προσωπικού ασφαλείας, 48ωρης πανελλαδικής απεργίας, με προοπτική κλιμάκωσης σε απεργία διαρκείας, στο βαθμό που η Διοίκηση επιμένει να μην υποχωρεί. Στα πλαίσια της απεργίας να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και συνελεύσεις αποφασιστικού χαρακτήρα σε όλους του Νομούς, με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων της Τράπεζας, των συνταξιούχων και των εργαζομένων στο ΤΥΠΕΤ.
Να υιοθετήσει επιτέλους ο Σύλλογος την μοναδική θέση που μπορεί να δώσει λύση και προοπτική: Άμεση ένταξη όλων των εργαζομένων στον ΛΕΠΕΤΕ.

Κάτω τα χέρια από τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και το ΤΥΠΕΤ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου