Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Ανακοίνωση #24: Όλοι και όλες στην απεργία της Πέμπτης 14/12

Στις 14 Δεκέμβρη, όλοι και όλες μαζί, αγωνιστικά και δυναμικά, παλεύουμε για την ανατροπή των μέτρων της 3ης αξιολόγησης.

Οι συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες μας έχουν συνηθίσει σε «τουφεκιές στον αέρα» και «απεργιακές εκτονώσεις». Όντας ξεκομμένες από τη βάση των εργαζομένων, δεν θέλουν με τίποτα οι αγώνες μας να είναι μαζικοί και νικηφόροι. Το συμπέρασμα αυτό είναι ξεκάθαρο σε κάθε εργαζόμενο-η.
Αυτό, όμως, δεν πρέπει να μας οδηγήσει στην αποχή. Αντίθετα, πρέπει να αντιληφθούμε ότι η μόνη λύση βρίσκεται στους μαζικούς και ενωτικούς μας αγώνες και να κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Είναι στο χέρι όλων μας, εργαζόμενων, ανέργων και συνταξιούχων, να συνενώσουμε όλους τους διάσπαρτους αγώνες και με τη μαζική συμμετοχή μας να δώσουμε ηχηρό αγωνιστικό «παρών» και να επιβάλλουμε όρους συνέχειας και κλιμάκωσης σε αγωνιστικό και κινηματικό επίπεδο.

Αγωνιζόμαστε:
  • Για την επαναφορά των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στα προ του 2011 ισχύοντα.
  • Για την κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της ενοικιαζόμενης και της εκ περιτροπής εργασίας.
  • Για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
  • Ενάντια στην εντατικοποίηση και τις συνεχείς παραβιάσεις εργατικών δικαιωμάτων. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις.
  • Για την προάσπιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Να δοθεί ΑΜΕΣΑ λύση στο ΛΕΠΕΤΕ. Η Τράπεζα να καλύψει τις υποχρεώσεις της στο ακέραιο και να ασφαλιστεί στο Λογαριασμό όλο το προσωπικό της ΕΤΕ.
  • Ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Υπερασπιζόμαστε την εργατική και λαϊκή περιουσία από τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις και διεκδικούμε τη διαγραφή, το κούρεμα και τη ρύθμιση των δανείων των λαϊκών νοικοκυριών. Στηρίζουμε τα κινήματα ενάντια στους πλειστηριασμούς α΄ κατοικίας.

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου