Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

H Διοίκηση της ΕΤΕ συνεχίζει να μην εφαρμόζει την εγκύκλιο για τους Premium

Με τις πράξεις διοίκησης 683 και 684/29.12.2017 προχώρησαν κάποιες αναβαθμίσεις και εντάξεις στην κλίμακα ευθύνης. Παρόλα αυτά η Διοίκηση της Τράπεζας αποφάσισε μονομερώς να μην εφαρμόσει πλήρως την ενεργή εγκύκλιο Β’ 51/21.3.2008, που αφορά στην εξέλιξη όσων εργάζονται ως premium. Η συγκεκριμένη εγκύκλιος χαρακτηριστικά αναφέρει:
«3. ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: (…) Ανανατίθενται καθήκοντα Σ.Π. σε υπαλλήλους που δεν κατέχουν κλιμάκιο ευθύνης, εφόσον παραμένουν Σ.Π. επί τουλάχιστον 18 μήνες, λαμβάνουν το κλιμάκιο ευθύνης που αντιστοιχεί στον Προϊστάμενο Υπηρεσίας του Καταστήματος
Πολλοί συνάδελφοι και συναδέλφισσές μας, που πληρούσαν τους όρους που έχει θέσει η ίδια η Τράπεζα δεν αναβαθμίστηκαν. Ποιος πήρε αυτή την απόφαση και με τι κριτήρια;
Επιπλέον, θεωρούμε την ανακοίνωση της ΔΗΣΥΕ για το ζήτημα πολύ «χλιαρή» και υποχωρητική. Για την «Πρωτοβουλία», η εφαρμογή των προβλεπόμενων από Κανονισμούς, Συμβάσεις και Εγκυκλίους, δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο "παζαριού" με τη διοίκηση. Είναι υποχρέωση της Τράπεζας. Απαιτείται άμεση και δυναμική συνδικαλιστική παρέμβαση, ώστε οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες, που θίγονται από τη μέχρι τώρα μη εφαρμογή της Εγκυκλίου, να αποκατασταθούν υπηρεσιακά και μισθολογικά.
Είναι πλέον πασιφανές. Η Διοίκηση έχει επιλέξει να «ξεμπερδεύει» με όσα θεωρεί ως «βαρίδια». Πρώτα, μαζικές εθελούσιες έξοδοι. Έπειτα κυριαρχία ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Στη συνέχεια, παροχή ασυδοσίας στους ειδικούς συνεργάτες. Μετά, ο ξαφνικός θάνατος του ΛΕΠΕΤΕ. Τώρα, το πριόνισμα των αναβαθμίσεων. Την επόμενη περίοδο έχουμε μια σειρά από μάχες μπροστά μας ( Συλλογικές Συμβάσεις, ΤΥΠΕΤ, εργασιακές σχέσεις, θέσεις εργασίας, κ.α.). Η ηγεσία του ΣΥΕΤΕ θα συνεχίσει να υποχωρεί. Οι αγωνιστικές παρατάξεις και όσοι/ες συνάδελφοι κινούνται σε αγωνιστική κατεύθυνση οφείλουμε να συντονιστούμε και να σχεδιάσουμε σοβαρά τη δράση μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου