Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Satisfaction Panels και Δείκτης Ικανοποίησης Πελατείας

Satisfaction Panel σε Κατ/μα
Έχουν ήδη αρχίσει να εγκαθίστανται σε καταστήματα τα λεγόμενα satisfaction panels, ή αλλιώς πίνακες ικανοποίησης(!!!), ώστε η αγαπητή πελατεία μας να αξιολογεί τους υπαλλήλους καθημερινά για την ποιότητα των υπηρεσιών... Χωρίς κανείς να ξέρει πως καταγράφονται οι σχετικές αξιολογήσεις, που αποθηκεύουνται και πως αξιοποιούνται... Πρόκειται για μια ακόμη πρόκληση σε βάρος των εργαζόμενων και αποτελεί μείζον ζήτημα για εμάς, για το οποίο απαιτείται η άμεση ενέργεια του ΣΥΕΤΕ προς την αρμόδια ΓΔ Λιανικής Τραπεζικής.
Δεν τυχαίο, άλλωστε, ότι σε μήνυμά του σήμερα 25/1, ο Δ/ντής της ΔΑΠΛ κ. Πλέσσας με χαρά ανακοινώνει τα ευρύματα του Δείκτη Ικανοποίησης Πελατείας NPS, όπου ανοικτά προκύπτει ότι κάθε μήνα γίνεται δειγματοληπτική έρευνα σε 5000 πελάτες για την αξιολόγηση της εξυπηρέτησης που δέχτηκαν, χωρίς πάλι κανείς να γνωρίζει πως συλλέγονται, αξιολογούνται και κυρίως αξιοποιούνται σε σχέση με το προσωπικό τα στοιχεία αυτά.
Η οθόνη του S.P.
Σε περίπτωση που κάποιοι το ξέχασαν, τους υπενθυμίζουμε ότι βρίσκεται σε ισχύ ο Κανονισμός Αξιολογήσεων στην ΕΤΕ, ο οποίος είναι και ο μόνος νόμιμος τρόπος για την αξιολόγηση των εργαζομένων και την κρίση τους για προαγωγές και τοποθετήσεις... Οτιδήποτε άλλο, όσο μαρκετινίστικα κι αν πλασσάρεται, μας υποβαθμίζει σε όρους επαγγέλματος, μας εξοργίζει σε όρους προσβολής, και μας ανησυχεί λόγω μη ελέγχου στην όλη ροή της πληροφορίας... Τα παραπάνω σχόλια είναι μόνο η αρχή της σχετικής παρέμβασής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου