Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Ανακοίνωση #11: Κανένα οργανόγραμμα πάνω από τις ζωές των εργαζομένων στην ΕΤΕ

Αλληλεγγύη στον αγώνα του δανειζόμενου προσωπικού
Οι διεκδικήσεις μας απέναντι στην εργοδοσία είναι ενιαίες


Τα απόνερα των πρόσφατων αλλαγών στο οργανόγραμμα της τράπεζας έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται. Οι αποφάσεις, που ελήφθησαν με διευθυντικό δικαίωμα, οδήγησαν αρχικά σε συγχωνεύσεις διευθύνσεων, προκαλώντας σε αρκετές περιπτώσεις δυσλειτουργίες. Τώρα προχωρούν στο επόμενο βήμα, την αναδιοργάνωση συγκεκριμένων τμημάτων ή/και υπηρεσιών.

Είναι προφανές, ότι η αναδιοργάνωση αυτή, ενταγμένη κι αυτή στη λογική της "περικοπής λειτουργικού κόστους" του περιβόητου πλάνου αναδιάρθρωσης, πέρα από την υπηρεσιακή αναστάτωση, επιφέρει σοβαρές συνέπειες για τους εργαζόμενους. Ήδη εμφανίζονται ανταγωνισμοί και διάφορες "παρεμβάσεις" για την κατανομή των θέσεων ευθύνης. Δύσκολες συνθήκες, όμως, προκύπτουν και για το ενοικιαζόμενο προσωπικό, όπως δείχνουν τα γεγονότα στη Δ/νση Καρτών και Καταναλωτικών Δανείων. Η Υπηρεσία Διαχείρισης Εξουσιοδοτήσεων και Ελέγχου Συναλλαγών συγχωνεύεται με το τμήμα του ATM Strategy, και το μάρμαρο το πληρώνουν οι εκεί εργαζόμενοι/-ες, που προέρχονται από την ICAP. Εξαναγκάζονται σε υπογραφή νέας ατομικής σύμβασης με αλλαγή του ωραρίου σε κυλιόμενες βάρδιες, αλλιώς απειλούνται ότι δεν διασφαλίζεται η εργασία τους...

Το γεγονός προκάλεσε την κινητοποίηση του "Συλλόγου Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα" με προκήρυξη δύο 24ωρων απεργιών για την Παρασκευή 9/6 και τη Δευτέρα 12/6. Κινητοποιήσεις προκήρυξε, επιπλέον, ο "Σύλλογος Εργαζομένων στην ETE - προερχόμενων από την πρώην  ΕΘΝΟDATA", με 3ωρες στάσεις εργασίας τις ίδιες ημέρες για όλους τους εργαζόμενους στο Κτίριο Πειραιώς 74.

Ως "Πρωτοβουλία" εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα αυτόν. Καλούμε το προσωπικό στο κτίριο Πειραιώς να στηρίξει την κινητοποίηση. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην ΕΤΕ να σταθούν αλληλέγγυοι/-ες, συνειδητοποιώντας ότι οι "πολλαπλές ταχύτητες" στο προσωπικό είναι εφεύρεση της εργοδοσίας για τις δικές της επιδιώξεις. Για τα δικαιώματά μας υπάρχει μία και ενιαία "ταχύτητα", ο κοινός μας αγώνας. Καλούμε, τέλος, το ΣΥΕΤΕ να λάβει όλες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται, ώστε:
  • να ενταχθεί στο τακτικό προσωπικό της τράπεζας το σύνολο των εργαζόμενων σε αυτή με άλλες εργασιακές σχέσεις, ως προϋπόθεση για την οριστική κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στην ΕΤΕ,
  • να παραμείνει η Υπηρεσία Διαχείρισης Εξουσιοδοτήσεων και Ελέγχου Συναλλαγών (Fraud) στη Διεύθυνση Καρτών,
  • να λειτουργήσει ως αντιπροσωπευτικός σύλλογος επιβάλλοντας τη διαβούλευση, παρουσία των άμεσα εμπλεκόμενων, για τις μονομερείς αποφάσεις της διοίκησης που επηρεάζουν με βάναυσο τρόπο τη ζωή των εργαζομένων στην ΕΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου