Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Πρόγραμμα "Internship i-work@nbg": Επιμένει στις ελαστικές μορφές εργασίας η Διοίκηση της ΕΤΕ

Όπως έχουμε αναλύσει και σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας, η Διοίκηση της ΕΤΕ χρησιμοποιώντας ως όχημα τις «Εθελούσιες Εξόδους», αλλά και την ανοχή της ηγεσίας του Συλλόγου, συνεχίζει σταθερά στην επιδίωξή της να «αλώσει» τις σταθερές και ρυθμισμένες εργασιακές σχέσεις.

Τις τελευταίες μέρες είχαμε ακόμα ένα κρούσμα, το Πρόγραμμα «Internship i-work@nbg»*. Η Τράπεζα ισχυρίζεται ότι «αποσκοπεί στη μεταφορά τεχνογνωσίας σε φοιτητές υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου». Τα ωραία λόγια, όμως, δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα. Και αυτή δεν είναι άλλη, από το γεγονός ότι δίπλα στην ενοικίαση εργασίας, τους εργαζόμενους μέσω ΙΚΥ, τους ειδικούς συνεργάτες, κτλ. έρχεται να προστεθεί ακόμα μία ελαστική μορφής απασχόλησης. Μιλάμε για αριστούχους φοιτητές/τριες που θα εργαστούν για 6-12 μήνες, προφανώς με πενιχρή αμοιβή μαθητείας, χωρίς δικαίωμα ανανέωσης και χωρίς τα δικαιώματα που απορρέουν από τις Συλλογικές Συμβάσεις μας και τον Κανονισμό Εργασίας. Πρόκειται για μια κίνηση δήθεν "θετικής κοινωνικής συνεισφοράς", η οποία ωστόσο επενδύει στην αγωνία των ενδιαφερόμενων εν μέσω συντριπτικής ανεργίας. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι για τις 20 θέσεις υποβλήθηκαν πάνω από 200 αιτήσεις...

Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε να σταματήσει τώρα το περαιτέρω «ξεχείλωμα» των εργασιακών μας σχέσεων, με κεντρικό στόχο, πάντα, την οριστική κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας στην Εθνική Τράπεζα. Από τη στιγμή που η Διοίκηση αναγνωρίζει, έστω και έμμεσα, ότι υπάρχουν κενά στο προσωπικό της, αυτά πρέπει άμεσα να καλυφθούν με Δημόσιο Διαγωνισμό, που θα αφορά σε θέσεις μόνιμης και σταθερής εργασίας, όπως ακριβώς προβλέπεται στο άρθρο 3 του Κανονισμού Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου