Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Πρόταση για ψήφισμα συμπαράστασης του ΔΣ ΣΥΕΤΕ στην απεργία των εργαζομένων στην "Εθνική Ασφαλιστική"

Με τις διαδικασίες πώλησης της "Εθνικής Ασφαλιστικής" να προχωρούν κανονικά, στο βωμό της εξυπηρέτησης του πλάνου αναδιάρθρωσης της ΕΤΕ, οι αντιδράσεις των εργαζόμενων σε αυτήν κορυφώνονται σήμερα Πέμπτη 23/2, με 24ωρη απεργία.
Ως εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα, ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική τους, και απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η όποια διαδικασία πώλησης της "Εθνικής Ασφαλιστικής".
Τα μέλη Δ.Σ. ΣΥΕΤΕ από την "Πρωτοβουλία", σ. Θ. Μαρίνης και Ν. Παπατριανταφύλλου, κατέθεσαν στο όργανο του Συλλόγου, που συνεδριάσει σήμερα, την παρακάτω πρόταση για ψήφισμα συμπαράστασης του ΣΥΕΤΕ προς τη συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΥΕΤΕ
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ “ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ”
 
Στο πλαίσιο της 3ης ανακεφαλαιοποίησής της, και του συνακόλουθου σχεδιασμού για περαιτέρω συρρίκνωση, η ΕΤΕ δεσμεύτηκε για την πώληση και της “Εθνικής Ασφαλιστικής”. Μιας εταιρίας κερδοφόρας και πρωταγωνίστριας στον κλάδο. Μια πώληση, που εφόσον προχωρήσει, εκτιμούμε πως θα επηρεάσει αρνητικά τις εργασιακές σχέσεις στον κλάδο, αλλά και την Ελληνική Οικονομία.
Οι εργαζόμενοι στην Εθνική Ασφαλιστική αποφάσισαν σε Γενική Συνέλευση να κινητοποιηθούν.  Προκήρυξαν 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 23/2 με πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Κεντρικό Κατάστημα της ΕΤΕ.
Το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ:

  • εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής ενάντια στο ξεπούλημα της εταιρίας,
  • απαιτεί να σταματήσει η διαδικασία πώλησης της “Εθνικής Ασφαλιστικής” από τη Διοίκηση της ΕΤΕ
  • εκτιμά ότι η εφαρμογή του πλάνου αναδιάρθρωσης επηρεάζει αρνητικά την πορεία της τράπεζας και των εργαζομένων σε αυτήν,
  • αγωνίζεται για την οριστική ανατροπή των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών και όσων τις εφαρμόζουν.

Αθήνα, 23/2/2017
Το Δ.Σ. του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου