Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Να δοθεί άμεσα μετάθεση στον συνάδελφο Γ.Κ.!

Με συλλογικό και μαχητικό τρόπο απαντάμε
στην προκλητική αναλγησία της Διοίκησης

Η Διοίκηση της Εθνικής περηφανεύεται προς πάσα κατεύθυνση για την υψηλού επιπέδου κοινωνική ευαισθησία της και την πρωτοπόρα θέση της στο πεδίο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Αυτά, όμως, για ακόμα μια φορά αποδεικνύονται «κούφια λόγια». Ενώ οι χρυσοπληρωμένοι ειδικοί σύμβουλοι κάνουν «πάρτι» ανεξέλεγκτοι, ενώ οι εταιρείες αλωνίζουν εντός της Τράπεζας έχοντας αλλοιώσει σε μεγάλο βαθμό τις σταθερές και ρυθμισμένες εργασιακές σχέσεις, ενώ τα «βολέματα» και οι ατομικές διευθετήσεις «δίνουν και παίρνουν», παράγοντες της Διοίκησης της ΕΤΕ δείχνουν το πιο σκληρό τους πρόσωπο στην περίπτωση του εν λόγω συναδέλφου.

Το ιστορικό
Ο Γ.Κ. εργάζεται σε Κατάστημα των Κυκλάδων από το 2010 (το τελευταίο διάστημα έχει απόσπαση μέχρι αρχές Απρίλη σε Κατάστημα του Πειραιά). Οι γονείς του διαμένουν στην Αθήνα. Εδώ και αρκετό διάστημα αντιμετωπίζουν πολύ σημαντικά προβλήματα υγείας, σε βαθμό που αδυνατούν να εξυπηρετηθούν πλήρως και χρειάζονται καθημερινή βοήθεια. Μάλιστα, ως μοναδικό τέκνο και χωρίς την παρουσία άλλων συγγενικών προσώπων, έχει αναγκαστεί να υποβάλλει αίτηση για δικαστική συμπαράσταση. Μετά από αυτές τις εξελίξεις και με την υγεία των γονιών να επιδεινώνεται συνεχώς, η παρουσία του στην Αθήνα είναι επιβεβλημένη.
Κι ενώ θα περιμέναμε  η αρμόδια Διεύθυνση (Δι.Δι. Γ') να ανταποκριθεί άμεσα και να μεριμνήσει για το ζήτημα, συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Επιδεικνύουν μια πρωτοφανή αναλγησία και αρνούνται πεισματικά να τον μεταθέσουν σε κατάστημα της Αθήνας (ή έστω να ανανεώσουν την απόσπασή του που λήγει τον Απρίλιο), με αποτέλεσμα ο εν λόγω συνάδελφος να είναι κυριολεκτικά "στον αέρα".

Συνάδελφοι-ίσσες, η προκλητική και ανάλγητη αδιαφορία της Διοίκησης δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Στη διάθεσή μας βρίσκεται όλο το ιστορικό του συναδέλφου καθώς και όλη η σχετική αλληλογραφία, την οποία, για λόγους σεβασμού των προσωπικών δεδομένων, δεν κοινοποιούμε. Ως "Πρωτοβουλία" ζητάμε την έκφραση συναδελφικής αλληλεγγύης και απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού, προκειμένου να λυθεί το σημαντικό αυτό προσωπικό ζήτημα, που έχει άμεσες προεκτάσεις συμβολικού και ουσιαστικού χαρακτήρα, για τον τρόπο με τον οποίο η τράπεζα επιδυκνείει την πραγματική της αντίληψη για το "κοινωνικό" της πρόσωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου