Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στην "Εθνική Ασφαλιστική"

Οι εργαζόμενοι στην Εθνική Ασφαλιστική συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στο ξεπούλημα της εταιρίας.
Ένα ξεπούλημα, που αποτελεί "κληρονομιά" του πλάνου αναδιάρθρωσης της ΕΤΕ και των όρων της 3ης ανακεφαλαιοποίησής της.
Ένα ξεπούλημα, απέναντι στο οποίο κάποτε όμνυε η σημερινή κυβέρνηση, πριν τη μετάλλαξή της σε μνημονιακή. Τώρα βέβαια κοιτάζει αλλού, έχοντας μπλέξει και πάλι σε τακτικές "σκληρής διαπραγμάτευσης".
Ένα ξεπούλημα, που και η διοίκηση της ΕΤΕ είναι έτοιμη να διαπράξει, όντας κι αυτή πιστή στις προδιαγραφές του πλάνου αναδιάρθρωσης.
Απέναντι στο ξεπούλημα αυτό, η "Πρωτοβουλία" ενώνει τη φωνή της με αυτή των εργαζομένων στην "Εθνική Ασφαλιστική", φωνή που ήχησε έντοντα στις Γενικές Συνελεύσεις τους, καθώς και στη μαζική συμμετοχή τους στις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις.
Επιπλέον, έστω και την ύστατη στιγμή, καλούμε το ΣΥΕΤΕ και την ΟΤΟΕ να αλλάξουν τακτική. Η παραμονή της "Εθνικής Ασφαλιστικής" στον όμιλο της ΕΤΕ είναι ζήτημα κορυφαίας σημασίας, που μας αφορά όλους. Αφορά τον κλάδο, την οικονομία, την ίδια την κοινωνία. Η αντιμετώπιση δεν μπορεί να περιορίζεται σε... έκδοση ανακοινώσεων. Απαιτείται άμεσα η προκήρυξη απεργίας στην ΕΤΕ, ώστε η αντίσταση να λάβει μαζικότερες διαστάσεις και αντίκτυπο. Αλλιώς, μάλλον διευκολύνεται η ολοκλήρωση του ξεπουλήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου