Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Τα φαινόμενα διάλυσης στο Δίκτυο και το αίτημά μας για προσλήψεις

Η παρέμβαση της "Πρωτοβουλίας" με την ανακοίνωση #10, στην οποία κάναμε λόγο για τα φαινόμενα διάλυσης που παρατηρούνται στο Δίκτυο της ΕΤΕ, τις εργασιακές συνθήκες, την εντατικοποίηση και τη στοχοθεσία, ενώ ταυτόχρονα θέσαμε σε αντικειμενική βάση το αίτημα για καταγραφή των αναγκών σε προσωπικό και διενέργεια δημόσιου διαγωνισμού για τις απαραίτητες προσλήψεις, είχε σημαντική απήχηση στη βάση των συναδέλφων. Απήχηση που προκάλεσε αντίκτυπο και στα όργανα του ΣΥΕΤΕ.
Δεν είναι τυχαίο, ότι στο πλαίσιο αυτό τοποθετήθηκαν όλες οι παρατάξεις στο τελευταίο Δ.Σ. του Συλλόγου, παρότι το θέμα δεν βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη. Λήφθηκε ομόφωνα απόφαση, ώστε το αίτημα για προσλήψεις να τεθεί κεντρικά και δημόσια από το ΣΥΕΤΕ με ανακοίνωση, αλλά και με άλλες ενέργειες.
Η εξέλιξη αυτή δείχνει τον τρόπο που ως "Πρωτοβουλία" αντιλαμβανόμαστε τη συνδικαλιστική δράση. Δείχνει, επιπλέον, την αποτελεσματικότητα που μπορεί να υπάρχει, όταν οι συνάδελφοι είναι ενημερωμένοι και πιέζουν τη συνδικαλιστική ηγεσία να ενσωματώσει αιτήματα που πατάνε στις πραγματικές τους ανάγκες.
Δεν μένουμε στην απόφαση του Δ.Σ. και την ανακοίνωση που εκδόθηκε. Θα παρακολουθούμε ανελλιπώς την οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με το αίτημα για προσλήψεις, και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε ακόμη πιο δυναμικά, αν αυτό "ξεχαστεί", είτε από τη διοίκηση της τράπεζας, είτε από τη διοίκηση του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου