Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Η Διοίκηση επιμένει να μην εφαρμόζει την Εγκύκλιο για τους Premium

Η Εγκύκλιος Β51/21.3.2008 ρυθμίζει επακριβώς την εξέλιξη όσων εργάζονται ως Premium στο Δίκτυο. Η Διοίκηση της ΕΤΕ, ωστόσο, επιμένει να μην εφαρμόζει τα όσα προβλέπονται.
Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στη διάταξη της Εγκυκλίου, που προβλέπει την απόδοση του πρώτου κλιμακίου εξέλιξης μετά από 18 μήνες άσκησης των συγκεκριμένων καθηκόντων. Ακώλυτα και χωρίς την προϋπόθεση αξιολόγησης, που προβλέπεται για τα επόμενα στάδια εξέλιξης.
Το ζήτημα αυτό έχει προκαλέσει και στο παρελθόν αντιδράσεις, με κινητοποίηση μάλιστα τα προηγούμενα χρόνια, αρκετών συναδέλφων που διεκδίκησαν το δικαίωμα αυτό.
Στο πρόσφατο Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ το θέμα τέθηκε από διάφορες πλευρές. Η ηγεσία του Συλλόγου, όμως, δεν φάνηκε να παίρνει στα σοβαρά, ούτε τις δικές μας παρεμβάσεις στο θέμα, ούτε και τις σχετικές επισημάνσεις ακόμη και συμβούλων της πλειοψηφίας.
Σε κάθε περίπτωση, τονίζουμε ότι η αυτονόητη υποχρέωση για εφαρμογή των προβλεπόμενων από Κανονισμούς, Συμβάσεις και Εγκυκλίους, δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο "παζαριού" με τη διοίκηση, συμψηφισμών ή της κάθε φορά τακτικής. Απεναντίας, απαιτείται η άμεση και δυναμική παρέμβαση του ΣΥΕΤΕ, ώστε οι 100 και πλέον συνάδελφοι που θίγονται από τη μέχρι τώρα μη εφαρμογή της Εγκυκλίου, να αποκατασταθούν υπηρεσιακά και μισθολογικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου